Tento nenáročný a rýchly recept na zapekané zemiaky so slaninkou, smotanou a syrom poteší každého gurmána.
Ak sa vám nechce tráviť veľa času pri niekoľkých hrncoch, tento recept je ideálnym riešením, ako vykúzliť chutné jedlo na jednom plechu.
Rýchly a jednoduchý recept na zapekané zemiaky z portálu schnellerezepte.
Potrebujeme:
zemiaky
200 g slaniny (alebo varenej šunky)
2 šálky kyslej smotany
1 šálku smotany na varenie
jarnú cibuľku
soľ
mleté čierne korenie
mletú sladkú papriku
muškátový oriešok
200 g strúhaného syra (ementálu)
Postup:
Do hrnca vložíme zemiaky.
Zalejeme vodou.
Uvaríme takmer do bodu varu alebo dovarenia.
Zemiaky po uvarení ošúpeme.
Pozdĺžne prekrojíme na polovicu.
Poukladáme na plech alebo do hlbokej formy.
Slaninu alebo šunku nakrájame na kocky.
Posypeme zemiaky.
Do misky pridáme kyslú smotanu.
Pridáme smotanu na varenie.
Ďalej pridáme nasekanú cibuľku.
Zmes osolíme.
Pridáme čierne korenie a papriku.
Nakoniec pridáme muškátový oriešok.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Na každý zemiak nanesieme kopček smotanovej zmesi.
Nastrúhame syr.
Posypeme ním zemiaky.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!