plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky zapečené so slaninou, kyslou smotanou a syrom: NAJLEPŠIA príloha, akú ste kedy skúsili!

Tento nenáročný a rýchly recept na zapekané zemiaky so slaninkou, smotanou a syrom poteší každého gurmána.

Ak sa vám nechce tráviť veľa času pri niekoľkých hrncoch, tento recept je ideálnym riešením, ako vykúzliť chutné jedlo na jednom plechu.

 

 

Rýchly a jednoduchý recept na zapekané zemiaky z portálu schnellerezepte.

Potrebujeme:

zemiaky

200 g slaniny (alebo varenej šunky)

2 šálky kyslej smotany

1 šálku smotany na varenie

jarnú cibuľku

 

 

soľ

mleté čierne korenie

mletú sladkú papriku

muškátový oriešok

200 g strúhaného syra (ementálu)

 

 

Postup:

Do hrnca vložíme zemiaky.

Zalejeme vodou.

Uvaríme takmer do bodu varu alebo dovarenia.

 

 

Zemiaky po uvarení ošúpeme.

Pozdĺžne prekrojíme na polovicu.

Poukladáme na plech alebo do hlbokej formy.

 

 

Slaninu alebo šunku nakrájame na kocky.

Posypeme zemiaky.

Do misky pridáme kyslú smotanu.

 

 

Pridáme smotanu na varenie.

Ďalej pridáme nasekanú cibuľku.

Zmes osolíme.

 

 

Pridáme čierne korenie a papriku.

Nakoniec pridáme muškátový oriešok.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Na každý zemiak nanesieme kopček smotanovej zmesi.

Nastrúhame syr.

Posypeme ním zemiaky.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 20 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes