Ľahký a veľmi chutný recept na takzvané „Rakúske“ zemiaky alebo Rakúsky zemiakový šalát bez majonézy.
Je ako stvorený aj na slávnostné príležitosti.
Výborný recept sme našli na kanáli Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
Zemiaky 900 gramov
Korenie
Červená cibuľa 1 ks
Cukor 1 lyžica
Soľ 1 lyžička
Vínny ocot 3 lyžice
Kvasný liehový ocot 1 lyžica
Jablková šťava (100% džús) 5 lyžíc
Hovädzí vývar 150 až 200 ml
Slnečnicový olej 3 lyžice
Pažítka
Petržlenová vňať
Postup:
Pripravíme si zemiaky.
V šupke ich umyjeme.
Dáme do hrnca, pridáme soľ, zalejeme vodou.
Uvaríme domäkka.
Zemiaky necháme vychladnúť.
Teraz si nakrájame cibuľu nadrobno.
Preložíme do misky.
Pridáme cukor, soľ a korenie.
Pridáme aj ocot a jablkový džús.
Dobre premiešame.
Necháme odležať aspoň 30 minút.
Vychladnuté zemiaky ošúpeme.
Nakrájame na kolieska.
Zemiaky pridáme k cibuľovej zálievke.
Pažítku nakrájame najemno.
Pridáme do misky k ostatným ingredienciám.
Zalejeme horúcim vývarom.
Dobre premiešame.
Pridáme aj olej.
Dochutíme cukrom a soľou.
Premiešame.
Necháme odležať a podávame vychladený.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť :-)