plny-hrniec_transparent_negativ.png

TRIK, ako pripraviť DOKONALÉ pečené zemiaky: Skúsila som a odvtedy iné prílohy nerobím, je to niečo fantastické!

Najchutnejšie a najlahodnejšie pečené zemiaky, aké ste doteraz ochutnali.

 

 

Správna kombinácia zmesi korenia, soli, strúhanky a parmezánu ich robia neodolateľnými.

Hoci zemiaky patria k bežným nedeľným prílohám, vďaka tomuto vylepšeniu budú neodolateľné.

V skutočnosti sú také chutné, že k nim už netreba ani hlavný chod.

 

 

Výnimočný recept na chrumkavé pečené zemiaky z youtube kanála Peaceful Cooking.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 PL soli

 

 

olivový olej

3 PL strúhanky (30 g)

2 PL kukuričného škrobu (15 g)

1/2 ČL čili prášku

1/2 ČL mletého čierneho korenia

 

 

1/2 ČL sušeného oregana

1/2 ČL sušeného cesnaku

40 g parmezánu

1 PL nasekanej petržlenovej vňate (5 g)

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Na doske si ich krájame na štvrtiny.

Vložíme do hlbokého hrnca.

 

 

Zemiaky osolíme, nalejeme vodu a preložíme na sporák.

Varíme 12 minút.

 

 

Uvarené zemiaky preložíme na tácku vystlanú papierovou utierkou.

Osušíme ich ďalšou papierovou utierkou.

Potom zemiaky vložíme do hlbokej misky.

 

 

Polejeme olivovým olejom.

Premiešame.

Pridáme strúhanku.

 

 

Potom pridáme kukuričný škrob.

Nasypeme čili prášok.

Pridáme čierne korenie, oregano a cesnakový prášok.

 

 

Potom pridáme nastrúhaný parmezán.

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Zemiaky osolíme a všetko spolu premiešame.

 

 

Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Upečené zemiaky servírujeme s tatarskou omáčkou, kečupom alebo ako prílohu k jedlu.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes