Zaujímavý nápad na slanú zemiakovú bábovku, ktorý určite poteší vaše chuťové bunky.
Výborná večera alebo občerstvenie pre hostí.
Jednoduchá príprava a lahodná chuť!
Na tento chutný recept z youtube potrebujete len pár surovín a raz dva je na stole.
Potrebujeme:
450 g zemiakov
1 vajce
2 PL parmezánu
soľ podľa chuti
čierne mleté korenie
100 g mozzarelly
100 g mortadelly alebo inej mäkkej salámy
strúhanku
maslo na vymastenie
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, vložíme do hrnca s vodou.
Necháme povariť 4 minúty vo vriacej vode.
Následne ich scedíme, necháme mierne vychladnúť a postrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiakovú hmotu teraz zmiešame so strúhaným parmezánom, vajíčkom, soľou a čiernym mletým korením.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme strúhankou.
Rovnomerne do nej navrstvíme polovicu zemiakovej hmoty.
Hmotu uhladíme lyžičku.
Potom navrstvíme strúhanú mozzarellu.
Pridáme aj na malé kocky nakrájanú mortadellu.
Nakoniec ešte všetko prikryjeme druhou vrstvou zemiakovej hmoty.
Na vrchu jemne posypeme strúhankou.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C dozlatista.
Podávame teplé aj studené.
Dobrú chuť!