Ak máte doma konzervu tuniaka a vajíčka, vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept.
Rýchla príprava a výborná chuť vám zaručia, že nebudete ľutovať.
Ideálne jedlo keď prídete domov hladní, pretože je raz dva na stole.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Leckerer Kanal.
Potrebujeme:
2 konzervy tuniaka
2 vajcia
jarnú cibuľku
petržlen
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
kôru z 1 bio citróna
1/2 šálky kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
1 ČL francúzskej horčice
rastlinný olej
uhorky
kôpor
Postup:
Z tuniaka si scedíme šťavu.
Do misy si rozklepneme 2 vajcia.
Vajcia si vyšľaháme metličkou.
Následne primiešame tuniaka.
Jarnú cibuľku si nakrájame nadrobno.
Pridáme do tejto zmesi.
Pridáme si aj nasekanú petržlenovú vňať.
Pridáme aj kôru z jedného citróna.
Osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku.
Dôkladne premiešame.
Z hmoty vytvarujeme fašírky a na panvicu si nalejeme rastlinný olej.
Opekáme dozlatista z oboch strán.
Necháme odkvapkať na papierových utierkach, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
V miske si vymiešame kyslú smotanu s nadrobno pokrájanými kyslými uhorkami.
Pridáme aj nasekaný kôpor.
Primiešame horčicu a podávame spolu s fašírkami.
Dobrú chuť!