plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zapekaná cuketa s kyslou smotanou- nikto jej neodolá: Pohodlný obed pripravený za minútku a len 5 prísad!

Vynikajúce jedlo na obed alebo večeru – pripravené rýchlo a môžete pridať prísady, ktoré máte radi.

 

 

Z obľúbenej letnej zeleniny – cukety – pripravíte vynikajúce a úplne jednoduché jedlo.

Hoci je to veľká pochúťka aj sama o sebe, môžete pridať ďalšie prísady, ktoré máte radi a získať tak celkom nové chute.

Vynikajúca je napríkald verzia so šunkou alebo slaninkou.

 

 

Tiež odporúčam použiť rôzne druhov syru.

Potrebné prísady:

2 kg cukety

600 g kyslej smotany

6 vajec

300 g syra

zelené bylinky

Voliteľné:

 

 

Údený syr

Slanina

Šunka

Klobása

Červená paprika

Paradajky

Obľúbené koreniny

Obľúbené bylinky

Postup:

Pripravíme si cuketu.

 

 

Umyjeme ju, ak máte mladú zeleninu, netreba ju ani šúpať.

Nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm.

Do hrnca nalejeme vodu.

 

 

Postavíme na sporák a privedieme do varu.

Keď to začne vrieť, pridajte cuketu a varte len 30-40 sekúnd.

Sceďte cuketu a nechajte ju vychladnúť.

 

 

V samostatnej miske zmiešame vajcia so smotanou.

Dochutíme soľou a korením.

Dobre premiešame.

 

 

Syr nastrúhajte a potom pridajte zelené bylinky.

Dôkladne premiešajte so smotanovou zmesou.

Miešame, až kým nie je zmes homogénna.

 

 

Do formy na pečenie pridajte rovnomerne polovicu cukety.

Pridajte časť omáčky a cuketu.

Nakoniec zvyšok omáčky.

 

 

Pečieme pri teplote 190 stupňov po dobu 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes