plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na vyprážané fašírky: Vyskúšajte pečené hniezda z mletého mäsa, plnené syrom a smotanou!

Tento pokrm z mletého mäsa zatieni všetky ostatné: 25 minút v rúre a môže sa hodovať!

Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania.

 

 

Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zatieni všetky ostatné.

Potrebujeme:

800 g mletého bravčového mäsa

200 g mletého kuracieho mäsa

1 cibuľu

100 ml mlieka

 

 

70-100 g staršieho chlebíka (striedky)

200 ml kyslej smotany

150 g strúhaného syra

2 vajíčka

 

 

Kôpor

petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti

Soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Oba druhy mäsa si zomelieme.

V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa.

 

 

Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu.

Do zmesi vmiešame aj soľ a korenie.

Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu.

 

 

Z mäsa formejeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vymastený plech.

Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.

Náplň:

Strúhaný syr zmiešame s kyslou smotanou.

 

 

Zmiešame aj vajíčkami a bylinkami.

Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes