plny-hrniec_transparent_negativ.png

V nedeľu už rezne neobaľujem, toto je stokrát lepšie: Zabudnite na trojobal, toto vylepšenie si zamiluje každý!

Kuracie rezne máme veľmi radi, ale v lete si rada uľahčím prácu a namiesto státia pri rozpálenej panvici radšej trávim čas vonku, pekne v chládku. :-) Tieto rezne sú na leto ako stvorené, rýchle, chrumkavé a vhodné aj na grilovanie. Navyše, je to oveľa zdravšie, ako vyprážance.

Potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs

30 g horčice

50 g majonézy alebo kyslej smotany

30 ml oleja,

2 lyžičiek medu,

4 strúčiky cesnaku,

soľ,

červená paprika,

mleté ​​korenie

Postup:

Na marinádu všetko zmiešame. Mäso si umyjeme, nakrájame na čo tenšie plátky a osušíme.

 

Vložíme do marinády aspoň na dve hodiny (ideálne na noc) a potom len preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 30 minút.

 

Obrátime a necháme dopiecť.

 

Ak chcete chrumkavejšiu verziu, obaľte pred pečením v strúhanke a pokvapkajte olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes