Výborný obed z tvarohovo-krupicového cesta. Tieto placky sú u nás doma ešte obľúbenejšie ako klasické palacinky či lievance.
Potrebujeme:
400 g tvarohu (polotučného)
3 lyžice krupice
4 lyžice hladkej múky
2 vajcia
2 lyžice kyslej smotany
Štipku soli
Cukor podľa chuti
Hrsť hrozienok
Postup:
Ak je tvaroh hrudkovitý, prepasírujeme ho cez sito, vďaka čomu získa jemnejšiu štruktúru. Pridáme vajcia, smotanu, soľ, cukor, hrozienka, krupicu a múku, všetko spolu vymiešame a necháme 15 minút stáť.
Z cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré vyfromujeme to tvaru placiek, zľahka obalíme v múke a a vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou, džemom alebo čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk