Nemám rada recepty, ktoré vyžadujú dlhé hodiny prípravy a výsledok svojej práce si môžem vychutnávať až na druhý deň. Keď vynikajúci dezert tak taký, ktorý pripravím rýchlo a jednoducho. Presne ako túto smotanovo-banánovú tortu. Je skutočne vynikajúca, jemná a zvládnete ju za pol hodiny!
Potrebujem:
Cesto:
200 g hladkej múky
1 vajce
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžicu kryštálového cukru
100 g masla
Krém:
200 g kyslej smotany
1 vajce
2 lyžice hladkej múky
100 g práškového cukru
2 banány
Postup:
Vajce vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme prášok do pečiva a zmäknuté maslo. Postupne pridávame múku a dôkladne vymiešame hladké cesto.
Banány nakrájame na tenké kolieska.
V miske si pripravíme krém. Vajce vyšľaháme s cukrom, kyslou smotanou a múkou.
Okrúhlu formu na pečenie vymastíme a na navrstvíme cesto tak, aby pokrávalo dno a siahalo aj na okraje formy. Na cesto uložíme kolieska banánov a navrstvíme krém. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)