Výborný recept zo zemiakov, syra a kyslej smotany.
Namiesto mastných zemiakových placiek skúste túto rýchlu pochúťku, navyše, je úplne bez múky.
Potrebujeme:
1 kg surových zemiakov (môžu byť aj varené)
2 cibule
230 ml smotany kyslej
100 g strúhaného syra
2 vajcia
2 lyžice masla
korenie
soľ
bylinky podľa chuti
koreniny podľa chuti
Voliteľné:
200 g anglickej slaniny
prípadne:
údené mäso
šunka
varené alebo pečené kuracie mäso
oškvarky
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo.
Cibuľu nakrájame na jemno.
Slaninu na kocky (ak ju použijete).
Všetko dôkladne zmiešame.
Hmotu navrstvíme na vymastený, alebo papierom vyložený plech alebo do zapekacej misy.
Vajcia ušľaháme sa smotanou.
Zamiešame do toho syr a korenie.
Zmes potom naleme na zemiaky a na vrch navrstvíme vločky masla.
Pečte 40 minút pri teplote 180 „C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)