Vynikajúce sladké pečivo plnené krémom podľa receptu z youtube, ktoré chutí ako skutočný dezert!
Nadýchané cesto a lahodný krém ho posunuli na vyššiu úroveň!
Tento dezert je ľahký na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.Pudingový krém si môžete uvariť podľa vlastnej chuti, napríklad vanilkový, čokoládový alebo jahodový.
Slimáky z kysnutého cesta plnené pudingovým krémom sú ideálne na rôzne príležitosti, ako sú oslavy, sviatky alebo len tak na chuť.
Potrebujeme:
Na cesto:
500 – 600 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
10 g sušeného droždia
300 ml teplého mlieka
50 g masla
2 bielky
Na krém:
320 ml mlieka
2 žĺtky
120 g kryštálového cukru
30 g kukuričného škrobu
10 g vanilkového cukru
Na potretie:
1 žĺtok + 2 PL mlieka
Postup:
1. Ako prvé si uvaríme krém. Do hrnca si nasypeme cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob, pridáme žĺtky a vypracujeme metličkou.
2. Potom prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
3. Krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.
4. Na cesto si zmiešame v mise múku s ostatnými suchými prísadami.
5. Následne nalejeme teplé mlieko, rozpustené maslo, bielky, všetko spolu vymiešame a následne vypracujeme nadýchané cesto.
6. Odložíme ho do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu kysnúť.
7. Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vyvaľkáme na obdĺžnik a navrstvíme rovnomerne krém.
8. Zrolujeme a potom niťou nakrájame na širšie slimáky, ktoré naukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
9. Nakoniec urobíme cez stret každého slimáka špajdľou drážku a vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom, ktoré sme zmiešali s mliekom.
10. Pečieme 30 – 35 minút v predhriatej rúre pri 180 °C.
11. Hotovo. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: