Z tejto sladkej cukrárskej hmoty podľa receptu zo stránky ulyublena vytvoríte naozaj profesionálne zdobenie na torty a dezerty.
Ružičky, lístočky, figúrky, aj iné ozdoby podľa vlastnej fantázie, to všetko s ňou hravo zvládnete.
Potrebujeme:
45 ml vody
175 g sirupu (invertný sirup)
900 g preosiateho práškového cukru
1 ČL sódy bikarbóny
15 g želatíny
1 ČL vanilínu
kyselinu citrónovú
Postup:
1. Pripravte si invertný sirup: 1 šálku vody zmiešajte s 500 g cukru a priveďte do varu.
Pridajte 1 lyžičku kyseliny citrónovej, povarte 15 minút za stáleho miešania, potom nasypte 1 lyžičku sódy bikarbóny a povarte ďalších 5 minút.
2. Nalejte si invertný sirup do želatíny a premiešajte.
3. Vanilín zmiešajte s práškovým cukrom a kyselinou citrónovou.
4. V strede práškového cukru urobte vrúbky a zalejte sirupom so želatínou.
5. Vypracujte kompaktnú hmotu (môžete pridať trochu medu, kondenzovaného mlieka alebo ju môžete podľa potreby dofarbiť).
6. Zdobiacu hmotu vložte do chladničky a použite do 14 dní.
Použite svoju fantáziu a vytvorte z tejto perfektnej hmoty dokonalé zdobenie pre vaše torty a dezerty.