Orechy už nedávam do mrazničky, toto je perfektné: Jeden trik a ostanú čerstvé celé roky – poraďte to každému!

Minulý rok sme z úrody orechov nemali vôbec nič.

 

 

Všetky orechy boli čierne a preto sme minulý rok ostali celkom bez tohoto vzácneho plodu.

Tento rok však máme už tri bedničky a zdá sa, že stále sme nepozberali všetko.

Preto mi tip od pani Anky prišiel vhod a už sa neviem dočkať, kedy sa doň pustím.

 

 

Odporúčam to každému, kto má to šťastie a tento rok má orechy.

Orechy uchované takto sú omnoho lepšie, ako mrazené.

Zaručene nezatuchnú a ostanú presne ako čerstvé.

A to pokojne aj celé roky.

 

 

Pani Anka Turzová poradila perfektnú aktivitu na upršané dni.

Ide o tip, ako uchovať orechy bez mrazenia, pokojne aj na dlhé roky.

Ak máte to šťastie a urodili sa vám orechy, určite to skúste.

Ako uchovať orechy bez mrazenia? Toto je najlepší spôsob!

 

 

 

Stačí orechy dôkladne očistiť.

Práve tieto dlhé jesenné upršané dni sú na túto činnosť ako stvorené.

Keď už orechy máte vylúpané, môžeme sa pustiť do suchého zavárania.

 

 

Takže stačí, ak orechy jednoducho navrstvíte do čistých pohárov na zaváranie.

Zavriete ako pri klasickom zaváraní.

 

 

Nič ďalšie nepridávame, žiadna voda ani nálevy.

Teraz dáme poháre do veľkého hrnca do pary na 80 stupňov Celzia.

Zavárame len pár minút, kým viečko nechytí, to je všetko.

 

 

Orechy, ktoré sa uchovávajú takouto metódou nezatuchnú, nesplesnivejú a vydržia celé roky.

TIP NA ZÁVER:

Aby ste mali absolútnu istotu, že orechy nezatuchnú, pridajte k nim jeden bobkový list.

Rovnakou metódou môžete uchovávať aj sušené huby.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie