Úžasne nadýchaná bábovka s vajčeným koňakom. Vždy krásne vyskočí z formy, taká je nadýchaná. Môžete urobiť dvojfarebnú, alebo nechať len jednu žltú farbu!
Potrebujeme:
5 vajec
250 g práškového cukru
125 g solamylu
65 g polohrubej múky
65 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
1/4 litru oleja
1/4 litru vaječného koňaku
Postup:
Vajcia, cukor, solamyl, obe múky, prášok do pečiva a olej v mise vyšľaháme a potom primiešame vaječný koňak. Ak chcete dvojfarebné cesto, rozdeľte ho na polovicu a do jednej vmiešajte kakao.
Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy (na mramorový vzor vrstvíme postupne svetlé a tmavé cesto) a dáme piecť na 170 stupňov 45-60 minút.
Záleží na skúsenostiach s vlastnou rúrou.
Prvých 20 minút by sa nemala rúra otvárať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Elena Š.