Fantastický tvarohový koláč z hrnčeka – hodí sa na oslavu, aj na bežný deň ku kávičke. Je to naozaj veľká pochúťka.
Cesto:
2 vajcia
1 hrnček cukor krupica
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 hrnček mlieka
kakao
ríbezľový džem na potretie cesta
Krém:
3 dcl vody
2 vanilkové pudingy
4 lyžice cukru
3 tvarohy vo vaničke
kakao
troška rumu
1 maslo
Práškový cukor podľa chuti
Poleva:
1 čokoláda na varenie
2 kyslé smotany
Postup:
Suroviny na cesto zmiešame. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a do druhej polovice nasypeme trochu kakaa – následne vylejeme na svetlé cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 ° C (test špáradlom).
Krém: Vo vode uvaríme pudingy s cukrom a ešte do teplého zašľaháme tvarohy. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vyhladnutú tvarohovú zmes, pridáme trošku rumu.Krém rozdelíme na polovice, do jednej pridáme kakao.
Vychladnutú piškótu potrieme marmeládou a potom krémem. Potrieme najskôr svetlým krémom a potom tmavým alebo naopak. Nakoniec navrstvíme čokoládovú polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: Rozpustíme si čokoládu v mikrovlnke (bez tuku) a do nej vmiešame kyslú smotanu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: Eva P. (Adoniska)