Šalát je zdravý. To je presne dôvod, prečo sa mnohým ľuďom javí ako neatraktívne jedlo. Tento kuchár vám ukáže, ako pozdvihnúť šalát na celkom inú úroveň a urobiť z neho najchutnejšie a najatraktívnejšie jedlo každej oslavy či letnej párty. A v kombinácii s čerstvou, krémovou omáčkou je to jedlo nielen krásne na oko, ale je aj ohromne chutne!
Potrebujeme:
Na základ:
- 8 veľkých listov hlávkového šalátu (ľadový šalát)
- 3 tortilly
- 1/2 krájanej uhorky
- 5 vajec uvarených natvrdo
- ľadový šalát alebo čínsku kapustu narezanú nadrobno
- 1 zväzok reďkoviek nakrájané na plátky
- 150 g šunky
- 1 žltú papriku nakrájanú na plátky
- 3 paradajky nakrájané na plátky
- 150 g plátkového syra
Na omáčku:
- 150 g smotanového syra
- 150 g kyslej smotany
- 1 polievková lyžica medu
- 1 lyžička horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica octu
- 100 ml mlieka
- Soľ, korenie
Na ozdobu:
- nakrájanú petržlenovú vňať
Postup:
Dno tortovej formy vyložíme šalátovými listami tak, aby pokrývali dno a čiastočne aj boky.
Začneme vrstviť ostatné prísady – na šalátové listy tortillu, kolieska uhoriek, vajce nakrájané na kolieska, tortillu, šalátové listy, kolieska reďkoviek, papriku a šalát. Nakoniec uložíme na vrch aj poslednú tortillu a plátky syra. Uložíme do chladničky.
Na omáčku jednoducho zmiešame všetky prísady. Šalát jednoducho nakrájame podobne, ako tortu a podávame s cesnakovou omáčkou. Je to výborné a navyše to aj senzačne vyzerá.