plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné prírodné cukríky LEN ZO 4 SUROVÍN: Bez umelých farbív a sú lepšie ako z obchodu!

Najlepšie cukríky, aké ste kedy ochutnali a sú bez zbytočných chemických prísad. 

 

 

Základ tvoria čisté ovocné šťavy podľa toho, aké príchute chcete vyrobiť. 

Vyskúšajte napríklad príchuť pomaranča, granátového jablka, kivi a citrónu. 

 

ň

 

Recept je veľmi jednoduchý a cukríky si hravo pripravíte podľa tohto videa z youtube kanála Kulinárska veľvyslankyňa Umm Anwar.

Potrebujeme:

1 šálku pomarančovej šťavy (z čerstvých pomarančov)

1 šálku kryštálového cukru

1/3 kukuričného škrobu

1 PL pomarančovej kôry (z bio pomaranča)

štipku kyseliny citrónovej

1/2 ČL masla

Postup:

Pomaranče si odšťavíme.

Prefiltrujeme cez sitko do hrnca. 

 

 

Následne nasypeme do hrnca kryštálový cukor, pridáme pomarančovú kôru, kukuričný škrob.

Dôkladne premiešame metličkou.

 

 

Varíme na strednom ohni za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. 

Nakoniec pridáme ešte štipku kyseliny citrónovej a primiešame maslo. 

 

 

Miešame plochou varechou po dobu 20 – 25 minút. 

Pracovnú dosku pokryjeme potravinárskou fóliou.

Preložíme na ňu zhustnutú zmes, ktorá je dobre formovateľná.

 

 

Zabalíme ju do fólie, utlačíme špachtličkou.

Necháme pár hodín vychladnúť. 

Týmto istým spôsobom si pripravíme aj iné príchute.

Napríklad z granátového jablka a takisto odložíme zabalené v potravinárskej fólii do chladničky. 

 

 

Ďalšia príchuť môže byť napríklad kivi, citrón.

Obe príchute odložíme takisto do chladničky stuhnúť. 

 

 

Po stuhnutí hmoty vytiahneme z chladničky.

Odbalíme a položíme na pracovnú dosku.

Tu ich nakrájame na približne rovnaké cukríky a obalíme v cukre. 

 

 

Hotovo.

Cukríky uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote alebo v chladničke. 

Cukríky sú veľmi chutné a lahodné. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes