Poctivý kus bravčového mäsa v podobe pečeného bôčika s cibuľou dokáže vykúzliť úsmev.
Neskutočná delikatesa, ktorú si každý zamiluje.
Jednoduchý recept na šťavnatý bôčik s cibuľou z youtube kanála Recepty bez brepty.
Bravčové bôčik podľa tohoto receptu má bohatú, hlbokú chuť, ktorá je výsledkom prešpikovania tukom a pomalého pečenia.
Tuk sa počas varenia roztopí a prenikne do mäsa, čím mu dodá šťavnatosť a jemnosť.
Potrebujeme:
bravčový bôčik
soľ
mleté čierne korenie
cibuľu
vodu
rastlinný olej
horčicu
chlieb
Príloha (volitelné):
Nakladaná zelenina
Čerstvý chlieb
Varené zemiaky
Šalát z čerstvej zeleniny
Omáčky/dressingy
Postup:
Na bôčiku spravíme zárezy v tvare mriežky.
Z oboch strán posypeme čiernym korením a posolíme.
Do panvice nalejeme olej.
Vložíme bravčové mäso a osmažíme z oboch strán.
Podlejeme vodou.
Prikryjeme pokrievkou a stlmíme oheň na minimum.
Približne po hodine prilejeme ďalšiu vodu.
Potom bravčový bôčik dusíme ďalšiu hodinu.
Po uplynutí doby vyberieme mäso z panvice.
Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.
Vložíme do panvice so šťavou z mäsa.
Podlejeme vodou, prikryjeme a 10 minút dusíme.
Vodu vyvaríme a cibuľu osmažíme.
Na tanier pridáme horčicu, mäso a osmaženú cibuľu.
Nakoniec posypeme nakrájanou cibuľkou.
Servírujeme s krajcom chleba.
Tipy:
Ak chcete, aby bola cibuľa sladšia, môžete ju pred pečením pokvapkať medom alebo javorovým sirupom.
Ak chcete, aby bola cibuľa pikantnejšia, môžete do nej pridať trochu kajenského korenia alebo čili papričky.
Bôčik môžete podávať s rôznymi omáčkami, ako je horčica, kečup alebo BBQ omáčka.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: