Fantastický kokosový recept bez pečenia na spôsob obľúbeného dezertu Raffaello.
Potrebujeme:
3 poháre mlieko
3 lyžice hladká múka
3 lyžice kukuričný škrob
3 ks žĺtky
3 lyžičky vanilkový cukor
1,5 poháre kr. cukor
2 poháre kokos
250 g maslo
2 bal. maslové sušienky
Postup:
V polovici pohára mlieka rozmiešame žĺtky, múku a kukuričný škrob. Zvyšné mlieko dáme variť na oheň spolu s kr. a vanilkovým cukrom, prilejeme mlieko so žĺtkami a varíme, kým hmota nezhustne.
Hustý puding odstavíme, zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme krémovú hmotu. Na záver pridáme 1,5 pohára kokosu a premiešame. Hmotu rozdelíme na 2 alebo 3 časti, podľa toho akú formu používame a aký vysoký chceme mať výsledný dezert.
Do štvorcovej formy s rozmermi 24 x 34 cm nám vyjdú 3 vrstvy krému, do väčšej tortovej formy len 2 vrstvy (ja som použila okrúhlu formu).
Dno formy vyložíme sušienkami, navrstvíme 1/2 krému, znovu poukladáme sušienky a navrstvíme zvyšný krém.
Zvyšok kokosu na suchej panvici opečieme a posypeme vrch. Odložíme do chladničky. Dezert je najlepší na druhý deň, keď sušienky zmäknú.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)