Tieto torty som hľadala na internete, pretože ma doslova očarili. Ide skutočne o majstrovské diela, ktoré sú už na pohľad dokonalé. Urobiť si ich doma pritom nie je nič náročné, stačí, ak máte základ – medové pláty, ktoré kúpite v každom obchode a krém, ktorý bude dobre držať – maslový, bielkový, mascarpone krém, alebo napríklad aj tvarohový. Ide skutočne o výnimočný dezert a najviac času vám zaberie zdobenie – ale stojí to za to, jednoznačne.
Ako na to?
Jednoducho si medové pláty necháte tak, ako sú a budete mať klasickú tortu, alebo ich vykrojíte do tvaru, aký potrebujete.
Potom si musíte vymiešať tuhý krém, ktorý dobre drží. Ja som použila mascarpone-tvarohový krém. Naň si ušľaháte 2 celé mascarpone s 200 ml šľahačkovej smotany, pridáte 250 g jemného tvarohu a osladíte podľa chuti. Výborné je pridať aj strúhanú pomarančovú kôru a vanilkovú arómu. Krém skvele drží, nerozteká sa a je super-rýchly. Keď ho dáte na 20 minút vychladiť, pracuje sa s ním ešte lepšie.
Potom prichádza najťažšia časť, krém navrstvíte do vrecka a trpezlivo zdobte. Pláty sa dajú samozrejme aj upiecť, ale ak kúpite medové z obchodu, máte to úplne bez pečenia.
Nádherná inšpirácia z pinterestu!
zdroj: pinterest