V neistých časoch, ako sú tieto, sa mnohí pohrávajú s myšlienkou vytvorenia zásob jedla.
Ceny neustále rastú a mnohé potraviny sa dajú po určitej forme spracovania skladovať aj dlhodobo.
Naučte sa tento trik, vďaka ktorému vám cestoviny vydržia aj 20 rokov!
Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja.
Ako uskladniť cestoviny
Potrebujeme:
cestoviny
čisté zaváraninové poháre s viečkami
Postup:
Ako prvé si pripravíme suché a čisté zaváraninové poháre a cestoviny, ktoré chceme uskladniť.
Cestoviny nasypeme do pohárov, ktoré naplníme až po vrch a poukladáme aj s viečkami na plech.
Vložíme do studenej rúry, aby nám poháre nepraskli.
Až teraz rúru zapneme na 100 °C.
Pri tejto teplote necháme cestoviny v rúre po dobu 90 minút, viečka však vyberieme po 10 minútach.
Potom vrch pohárov utrite suchou utierkou a uzavrite viečkami.
Viečka musia dobre priľnúť.
Používajte ochranné rukavice, pretože poháre sú samozrejme horúce.
Keď poháre vychladnú, stredná časť viečka klesne a vtedy viete, že sa postup podaril.
Poháre s cestovinami skladujte na tmavom chladnejšom mieste.
Vďaka tomuto postupu vám vydržia aj 20 rokov!
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.
Unikátny spôsob skladovania kuracieho mäsa: Vydrží bez chladničky až 12 mesiacov!
Konzervovanie mäsa nebolo nikdy jednoduchšie!
Takto vám kuracie mäso vydrží až 12 mesiacov bez toho, aby ste ho mali v chladničke.
Unikátny spôsob skladovania mäsa.
Potrebujeme:
4 kg kuracieho mäsa
4 ČL soli
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
4 PL octu
4 cibule
1 zväzok petržlenu
Postup:
Kuracie mäso si najskôr dôkladne umyjeme.
Potom ho rozložíme na papierové utierky a utrieme dosucha.
Teraz si kúsky kuraťa vložíme do misy.
Zasypeme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a zalejeme octom.
Rukami dobre premiešame.
Cibuľu si očistíme, nakrájame na kolieska a vložíme do misy.
Petržlenovú vňať si nasekáme na menšie kúsky, vložíme k cibuli, osolíme a premiešame.
Nachystáme si čisté litrové zaváraninové poháre.
Na spodok navrstvíme cibuľu.
Vložíme mäso a navrch opäť naukladáme cibuľu.
Navrch môžete uložiť ešte jeden kúsok mäsa, ak sa zmestí a potom poháre pevne uzavrieme viečkom.
Do širšieho hrnca položíme na dno bavlnenú utierku.
Potom doňho naukladáme vedľa seba poháre s mäsom.
Poháre zalejeme až po viečko vodou, hrniec prikryjeme pokrievkou.
Vodu privedieme do varu.
Varíme 5 – 6 hodín na miernom ohni.
Po uplynutí tejto doby hrniec odokryjeme, necháme vychladnúť, potom poháre vyberieme a utrieme dosucha.
Po úplnom vychladnutí bude mať šťava, ktorú pustilo mäso, želatínovú konzistenciu.
Skladujeme na tmavom a chladnom mieste, kde teplota nepresiahne 10 °C.
Veľa šťastia!