Konzervovanie mäsa nebolo nikdy jednoduchšie!
Takto vám kuracie mäso vydrží až 12 mesiacov bez toho, aby ste ho mali v chladničke.
Unikátny spôsob skladovania mäsa.
Nechajte sa inšpirovať týmto návodom z youtube.
Potrebujeme:
4 kg kuracieho mäsa
4 ČL soli
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
4 PL octu
4 cibule
1 zväzok petržlenu
Postup:
Kuracie mäso si najskôr dôkladne umyjeme.
Potom ho rozložíme na papierové utierky a utrieme dosucha.
Teraz si kúsky kuraťa vložíme do misy.
Zasypeme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a zalejeme octom.
Rukami dobre premiešame.
Cibuľu si očistíme, nakrájame na kolieska a vložíme do misy.
Petržlenovú vňať si nasekáme na menšie kúsky, vložíme k cibuli, osolíme a premiešame.
Nachystáme si čisté litrové zaváraninové poháre.
Na spodok navrstvíme cibuľu.
Vložíme mäso a navrch opäť naukladáme cibuľu.
Navrch môžete uložiť ešte jeden kúsok mäsa, ak sa zmestí a potom poháre pevne uzavrieme viečkom.
Do širšieho hrnca položíme na dno bavlnenú utierku.
Potom doňho naukladáme vedľa seba poháre s mäsom.
Poháre zalejeme až po viečko vodou, hrniec prikryjeme pokrievkou.
Vodu privedieme do varu.
Varíme 5 – 6 hodín na miernom ohni.
Po uplynutí tejto doby hrniec odokryjeme, necháme vychladnúť, potom poháre vyberieme a utrieme dosucha.
Po úplnom vychladnutí bude mať šťava, ktorú pustilo mäso, želatínovú konzistenciu.
Skladujeme na tmavom a chladnom mieste, kde teplota nepresiahne 10 °C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: