plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci UHORKOVÝ šalát na zimné mesiace: Najchutnejšia príloha z pohára, vždy sa zjedia ako prvé!

Ponúkame vám prípravu nesmierne chutného uhorkového šalátu. Tento neprekonateľný recept vás poteší v lete aj v zime.

Neváhajte ho vyskúšať, je ľahký, rýchly a perfektný ako príloha ku grilovačke.

Potrebujeme:

Čerstvé uhorky – 4 kg

Cesnak – 7 strúčikov

Kryštálový cukor – 100 gramov

Ocot – 250 ml

Olej – 250 ml

Kuchynská soľ – 3 lyžice

Čierne mleté ​​korenie – 1 polievková lyžica

Petržlenová vňať- 30 gramov

Kôpor – 30 gramov

Postup:

Uhorky nakrájajte pozdĺžne na 4 kusy.

Zeleninu nakrájajte.

Foto: pixabay

Cesnak pretlačte alebo nakrájajte nadrobno.

Preložte všetku zeleninu a uhorky do veľkej misy, pridajte papriku a cesnak.

Zmiešajte všetky prísady.

V inej miske zmiešame soľ, ocot a cukor.

Pridajte zmes k uhorkám. Miešajte.

Pridajte olej, premiešajte so zeleninou.

Uhorky nechajte marinovať 3 hodiny.

Navrstvíme do čistých pohárov.

Vložte do nich uhorky a zalejte šťavou, ktorá sa vytvorila pri marinovaní.

Poháre zatvorte vložte do hrnca s vodou,  sterilizujte 20 minút.

Obrátime, zakryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes