Vynikajúci tvarohový dezert, ktorý sa určite oplatí vyskúšať.
Je rýchly, jednoduchý a deti sa ho nevedia dojesť.
Je to stokrát lepšie, ako nezdravé sladkosti z obchodu, výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
tvaroh hrudkovitý – 350 g
kyslá smotana – 100 g
želatína – 20 g + voda 100 ml
med – 60 g
vanilková esencia – 5 ml (1 lyžička)
vlašské orechy – 100 g
arašidy – 50 g
pistácie – 40 g
sušené marhule – 100 g
brusnice – 100 g
datle – 100 g
Postup:
Želatínu necháme napučať v studenej vode podľa návodu na obale.
Do misky dáme tvaroh, kyslú smotanu a med.
Rozmixujeme na hladkú hmotu.
Keď máme hladký krém, pridáme brusnice a pistácie (alebo iné orišeky).
Pridáme lieskovce.
Želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni.
Pridáme do zmesi.
Pridáme aj všetky ostatné prísady – vlašské orechy, sušené ovocie.
Všetko dobre premiešame.
Vezmeme plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrchnú časť.
Fľašu vysušíme – podľa toho, či je fľaša okrúhla alebo hranatá, bude mať aj dezert svoj výsledný tvar.
Zmes pomocou lyžice navrstvíme do fľaše.
V chladničke necháme stuhnúť 2 hodiny.
Potom jednoducho rozrežeme fľašu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)