Tento koláčik je skutočným sladkým pokušením a môže za to úžasne chutná kombinácia tvarohového krému, kakaového cesta a jahôd. Vyskúšajte túto dobrotu aj vy!
Potrebujeme:
3 vajcia
1 lyžicu vody
80 g kryštálového cukru
1 lyžicu kakaa
1 lyžicu oleja
100 g polohrubej múky
½ lyžičky prášku do pečiva
Náplň:
750 g polotučného tvarohu
100 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového pudingu
300 ml mlieka
Na vrchnú vrstvu:
750 g čerstvých jahôd
1 bal. jahodovej želatíny
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Vajcia ušľaháme do peny s cukrom. Postupne pridáme tekuté prísady – olej a vodu a nakoniec do hmoty vmiešame kakao a múku spolu s práškom do pečiva.
Cesto rozvaľkáme na tenký plát a preložíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Medzitým si pripravíme krém. Z cukru, pudingového prášku a mlieka uvaríme hustý puding. Hotový puding zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame šľahačom a postupne do tvarohu pridáme vychladnutý puding. Miešame, kým nevznikne jednotný krém.
Krém navrstvíme na vychladnutý korpus.
Na krém uložíme umyté, prekrojené jahody. želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na jahody. Vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
zdroj: citromhab