plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dvojitá radosť – famózna torta s pudingovou plnkou: Neskutočne chutný dezert, ktorý výborne vyzerá!

Fantastický dezert, aký ste ešte nejedli!

Tento neskutočný recept mi poradil môj sused a odvtedy sa deti dožadujú, aby som ho pripravoval takmer každý druhý deň.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Prosty przepis na na skvostný dezert.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

1/2 hrnčeka pšeničnej múky

1 ČL prášku do pečiva

1/2 pohára práškového cukru

Na kakaové cesto:

4 vajcia

1/2 hrnčeka pšeničnej múky

1 ČL prášku do pečiva

1/2 pohára práškového cukru

2 ČL kakaa

Na krém:

2 balenia smotanového pudingu

500 ml mlieka

4 PL kryštálového cukru

200 g cukru

šťava z 1/2 citróna

1 balenie jaffa sušienok

Postup:

Do misky pridáme bielky.

Počas šľahania pridáme cukor.

Počas šľahania postupne pridávame žĺtky.

 

 

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a špachtľou vymiešame.

Cesto vylejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

Dáme piecť na 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

V miske rozšľaháme bielky a postupne za šľahania pridávame cukor.

Postupne pridávame žĺtky, preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.

Všetko spolu špachtľou vymiešame.

 

 

Krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

Dáme piecť na 15-20 minút pri teplote 180°C.

Do nádoby s mliekom nasypeme pudingové prášky.

Dôkladne lyžicou premiešame.

 

 

Zvyšok mlieka prevaríme s cukrom.

Do vriaceho mlieka tenkým prúdom nalejeme rozmiešaný prášok.

Na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hladký hustý puding.

 

 

Zmäknuté maslo v miske rozšľaháme mixérom.

Postupne za šľahania pridávame vychladnutý puding.

Pridáme citrónovú šťavu a dôkladne rozšľaháme.

 

 

Tmavé cesto vložíme do formy (boky vystelieme fóliou), polejeme čajom a natrieme 2/3 pudingového krému.

Do svetlého cesta vykrojíme kolieska veľkosti sušienky (my sme použili vínový pohár).

 

 

Do vykrojených koliesok v ceste vložíme sušienky.

Na vrch torty nanesieme krém a rozotrieme ho.

Pred servírovaním vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo ozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes