plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento šalát z červenej kapusty chutí lepšie ako z reštaurácie: Zvládnete ho za menej ako 5 minút!

Červená kapusta je pokladnicou vitamínov a minerálov.

 

 

Máme radi jej chuť a blahodarné účinky pre naše zdravie.

Šalát z červenej kapusty bude skvelým doplnkom k letnej večeri.

 

 

Vynikajúci recept na svieži kapustový šalát z portálu smakosze.

Červená kapusta – porcia zdravia na tanieri

Červená kapusta sa vyznačuje lahodnou chuťou a výnimočnými nutričnými hodnotami.

 

 

Chutná je surová, varená alebo nakladaná.

Táto lahodná zelenina je skutočnou vitamínovou bombou.

Obsahuje vitamíny C, K, A a B vitamíny.

 

 

Okrem toho je červená kapusta dobrým zdrojom vlákniny, draslíka, železa, vápnika, horčíka, fosforu a medi.

Táto zelenina je nabitá antioxidantmi – má ich štyrikrát viac ako zelená kapusta.

Červená kapusta je známa svojimi protizápalovými a protirakovinovými vlastnosťami.

 

 

Na šalát potrebujeme:

malú hlávku červenej kapusty

cibuľu

mrkvu

jablko

zväzok petržlenovej vňate

zväzok kôpru

2 PL citrónovej šťavy

soľ

korenie

2 PL majonézy

 

 

Postup:

Do misky nakrájame kapustu.

Osolíme.

Z kapusty vytlačíme šťavu a na chvíľu odstavíme.

 

 

Nakrájame cibuľu.

Pridáme do misky.

Potom pridáme ošúpané a nastrúhané jablko.

 

 

Pridáme nastrúhanú mrkvu.

Nasekáme petržlenovú vňať a kôpor.

Pridáme do misky.

 

 

Ďalej pridáme citrónovú šťavu.

Dochutíme soľou a korením.

Nakoniec pridáme majonézu a dobre premiešame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes