Tento lahodný a neodolateľný pokrm som pripravoval v nedeľu na obed a blízki doma ním boli učarovaní.
Zapekané bravčové plátky so zemiakmi a syrovou zmesou sú to najlepšou kombináciou.
Famózny recept na najjemnejšie zapekané bravčové mäso z youtube kanála UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
5 zemiakov
vodu
1 cibuľu
rastlinný olej
100 g syra
3 PL gréckeho jogurtu
2 PL majonézy
1 ČL francúzskej horčice
Na šalát:
1 uhorku
3 vajcia
petržlenovú vňať
hrsť olív
80 g konzervovanej kukurice
1 PL gréckeho jogurtu
1 ČL majonézy
soľ
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na plátky.
Poukladáme ho na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Plátky posypeme soľou a čiernym korením.
Mäso otočíme a celý proces zopakujeme.
Potom plátky prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odstáť.
Umyté a ošúpané zemiaky nastrúhame, vložíme do misky a zalejeme vodou.
Zo zemiakov cez sitko scedíme a potom ručne vytlačíme vodu.
Formu na pečenie vymastíme olejom a poukladáme zemiaky.
Na zemiaky poukladáme plátky cibule.
Posolíme a naukladáme vrstvu mäsa.
Do samostatnej misky pridáme nastrúhaný syr, jogurt, majonézu, horčicu a všetko spolu premiešame.
Mäso potrieme syrovou omáčkou.
Formu prekryjeme vlhkým pergamenom a alobalom.
Potom formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Z uhorky odkrojíme konce, nakrájame na kocky a vložíme ju do misky.
Vajíčka uvarené na tvrdo ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k uhorke.
Pridáme petržlenovú vňať, na kolieska nakrájané olivy a konzervovanú kukuricu.
Ďalej pridáme jogurt, majonézu, soľ a všetko dobre zamiešame.
Z mäsa odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 20 minút.
Úžasne zapekané plátky so zemiakmi servírujeme so šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: