Cibuľový prášok sa výborne hodí na ochutenie rôznych omáčok, nátierok, mletého mäsa a strukovín.
Používa sa aj do mäsových jedál, cestovín, grilovaného mäsa a akýchkoľvek pokrmov.
Úžasný recept na domáci cibuľový prášok z youtube kanála Moja kuchyňa Ebruli.
Potrebujeme:
4 kg cibule
kamennú alebo morskú soľ
Postup:
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na väčšie kocky a vložíme do misky.
Do nádoby od mixéra pridáme časť cibule.
Nasypeme pol lyžičky soli (5 g).
Nádobu doplníme cibuľou.
A pridáme soľ.
Cibuľu rozšľaháme na kašu.
Zmes nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rozotrieme po celej ploche.
Cibuľovú zmes necháme vyschnúť na slnku.
Prípadne ju môžeme sušiť v rúre pri teplote 80°C.
Aby cibuľa lepšie vyschla, nalámeme už vyschnutú hmotu.
Necháme na slnku 2 dni.
Usušenú cibuľu rozdrvíme v mixéri na prášok.
Cibuľový prášok naplníme do uzatvárateľného pohára.
Prášok skladujeme na chladnom mieste.
Dobrú chuť!
Video návod: