Fantastický dezert na popoludnie. Skúste domáci Stracciatella mls, ktorý chutí ako zmrzlina.
Potrebujeme:
1 liter mlieka
2 dl krupice
2 dl cukru
2 žĺtky
Detské piškóty, alebo maslové sušienky
Ďalej potrebujeme:
12,5 dkg margarínu alebo masla
2 dl šľahačky
1 tabuľka horkej čokolády
Na máčanie:
trochu mlieka a rumovú arómu
Poznámka: (používala som odmerku na tekutiny, preto sú aj pevné ingrediencie uvedené v ml)
Postup:
Žĺtky, krupicu a cukor rozmiešame v mlieku, preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom vmiešame našľahaný margarín.
Zapekaciu misu vyložíme detskými piškótami máčanými v mlieku s pár kvapkami rumovej arómy.
Šľahačku si ušľaháme a primiešame do nej polovicu nestrúhanej čokolády – strúhame najemno.
Začneme vrstviť – na piškóty navrstvíme 1/2 vychladnutého krupicového krému a 1/2 čokoládovej šľahačky. Opäť máčané piškóty, krém a šľahačka. Posypeme zvyškom nastrúhanej čokolády.
Podávame vychladnené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista