Výborné fašírky z obyčajnej kapusty a zemiakov – šťavnaté a fantasticky chutné. Fašírky sa dajú robiť dvomi spôsobmi – buď klasicky na panvici, alebo aj v rúre.
Potrebujeme:
1,5 hlávky kapusty
2 cibule
2-3 zemiaky
Soľ, korenie
Zelené korenie (kôpor alebo petržlenová vňať)
130 g hrubej múky alebo strúhanky
Postup:
Kapustu nastrúhame najemno, zalejeme vriacou vodou a dáme dusiť dommäka. Keď kapusta zmäkne, scedíme vodu. Cibuľu nakrájame a orestujeme na panvici dozlatista.
Zemiaky nastrúhame, pridáme pretlačený cesnak a aj zelené bylinky (nasekaný petržlen alebo kôpor). Zmiešame s orestovanou cibuľkou a všetko spolu ešte restujeme na panvici.
Do tejto zmesi po častiach vmiešame dusenú kapustu, dôkladne premiešame a nakoniec primiešame múku, ktorá absorbuje prebytočnú vlhkosť. Múku pridávame podľa potreby. Z hmoty formujeme fašírky, ktoré buď pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo vyprážame na panvici, ako klasické fašírky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)