Vynikajúci nápad, ako pripraviť veľmi šťavnaté a chutné kuracie stehienka. Keď som ich ochutnala prvýkrát u mojej sestry, hneď som si musela vypýtať recept. Stehienka sú naozaj vynikajúce ich príprava je pritom úplne jednoduchá a rýchla.
Potrebujeme:
5 celých kuracích stehien, alebo 10 dolných stehienok
300 g riedky biely jogurt
šťava z 1/2 citróna
2PL sójová omáčka
1/2 ML biele ml.korenie
1 ML červ.paprika
1/2 ML kari korenia
1 ML soľ
2 pretlačené strúčiky cesnaku
Petržl.vňať
Maslo
70g strúhaný eidam
Postup:
Kuracie stehienka si ochutíme soľou a koreninami. Premiešame aj so sójovou omáčkou.
V miske zmiešame jogurt (ak je hustý, pridávam k nemu mlieko) s pretlačeným cesnakom a citrónovou šťavou.
Zmesou zalejeme ochuté stehienka, dobre premiešame a necháme takto uležať/marinovať minimálne hodinu. Ja odporúčam nechať marinovať cez noc, aleby mäsko nasiaklo všetkými chuťami.
Na druhý deň posypeme petrž.vňaťou, naplátkujeme maslo a uložíme plátky na stehienka.
Takto pripravené stehienka v mise zakryjeme alobalom a dáme piecť do mäkka /teplota cca 175 stupňov.
Keď sú už mäkké, odstránime alobal a necháme za občasného polievania zapiecť do chrumkava.
Krátko pred dopečením posypeme syrom.
Podávame so zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)