Všimli ste si, že vašim uhorkám začali žltnúť listy?
Príčinou môže byť nedostatok určitých živín a napraví to správne hnojenie.
Na to, aby ste vybrali vhodný roztok, riaďte sa týmito radami z portálu fabricatinromania a vyberte tú správnu výživu!
1. Ak sú suché iba okraje listov, je potrebné doplniť im horčík a draslík.
2. Po vzídení výhonkov a tiež po vývoji do štádia 3 – 4 listov je potrebné ich ošetriť týmto roztokom:
Večer zmiešajte bochník chleba s vedrom vody.
Ráno chlieb rozdrobte a pridajte malú fľašu jódu.
Roztok zrieďte v pomere 1 liter roztoku na vedro vody (zvyšok nalejte do fliaš a odložte do pivnice alebo na iné chladné tmavé miesto a použite neskôr).
Uhorky ošetrujte týmto roztokom raz za 2 týždne.
3. Vo vedre zmiešajte 2 litre srvátky so 150 g gramami cukru.
Ošetrené týmto roztokom, plodiny papriky a uhoriek zakvitnú a prinesú dobrú úrodu.
4. Zmiešajte 700 g cibuľových šupiek s 10 litrami vody.
Priveďte do varu.
Odstavte z plameňa, prikryte pokrievkou.
Nechajte stáť asi 12 – 14 hodín.
Získaný roztok preceďte, cibuľové šupky dobre vytlačte a roztok nechajte odpočívať.
Potom zrieďte 2 litre s 8 litrami vody a polejte ním uhorky.
5. Dajte si pozor na to, aby mali uhorky dostatok vody.
Ak ju nemajú, môžu trpieť a plody budú horké.
6. Ak na zažltnutých listoch ostanú zelené čiary, rastlina potrebuje železo a mangán, ale ak žltnú iba listy navrchu, je potrebná meď.