Šišky veľmi milujeme, ale nie vždy máme čas na miesenie a kysnutie, práve vtedy sa hodí tento úžasný a rýchly recept. Úžasne chutné a naozaj veľmi jednoduché. Vyskúšajte vynikajúci recept pani Danice.
Potrebujeme:
2,5 hrnčeka múky (2,5 dl).
2 vajcia,
1 prášok do pečiva,
300 g kyslej smotany alebo jogurtu,
3-4 lyžice cukru (vanilka),
štipka soli.
Postup:
Nachystáme si všetky prísady a jednoducho ich vymiešame dohladka.
Keď je cesto hladké, môžeme sa pustiť do prípravy šišiek.
Na panvici zahrejeme olej.
Na nie príliš horúcom vyprážame dozlatista a postupujeme nasledovne:
z cesta dávkujeme na panvicu šišky pomocou lyžice. Je dôležité, aby panvica nebola preplnená, pretože šišky sa počas pečenia nafúknu a ak je na panvici dostatok miesta, otočia sa samé.
Na citrónový krém:
Šťavu a kôru z 3 citrónov
2 vajcia
4 dkg masla
10 dkg kr. cukru
Príprava:
Maslo rozpustíme, pridáme ostatné prísady a na pare uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.
Šišky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a rozkrojíme. Šišky sú zvnútra duté a pretos a dajú krásne naplniť krémom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)