Vynikajúci jablkový koláčik podľa starodávneho receptu.
Tento koláčik upiekla pani Andrea Orihelova a je naozaj prvotriedny.
Inšpirovali sme jej receptom a koláčik je naozaj úžasný.
Koláč môžete vylepšiť pridaním čokolády, strúhaného kokosu, prípadne rôznych druhov orieškov.
Na odmeranie prísad používame hrnček s obejmom 250 ml.
Potrebujeme:
5 celých vajec
1 hrnček cukru
1 hr. oleja
2 hr. polohrubej múky
1 hr. posekaných orechov (nie pomletých)
hrozienka
100 g čokolády – nasekať na kúsky
1 PL sódy bikarbóny
1 PL škorice
4-5 jabĺk – pokrájať na kúsky
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Postupne pridávame olej a šľaháme.
Múku pomiešame so škoricou a sódou.
Postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame.
Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, hrozienka, čokoládu a jemne premiešame.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.
Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme.
Pečieme pri 190 °C asi 35 min.
Nakoniec len posypeme cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)