K orechom nalejem obyčajné SALKO a robím takto vždy na Veľkú noc: Výsledok každého nadchne (RECEPT)!

Najväčšia dobrota na Veľkú noc - rýchle a nepečené!

Vyšľahajte kondenzované mlieko s vlašskými orechmi.

 

 

Výsledkom budete milo prekvapení.

Tento dezert vám zaberie len pár minút času a chutí komplet celej rodine.

Žiadne pečenie, stačí len naliať na panvicu a skúsiť ešte dnes!

Výborný recept sme našli na youtube kanáli Rezepte Essen.

Túto maškrtu robím každú Veľkú noc a vždy je o ňu veľká bitka :).

Potrebujeme:

 

 

90 gramov vlašských orechov

1 plechovka (380 g) kondenzovaného mlieka sladeného

80 g sušených čerešní alebo sušených brusníc

80 g bielej čokolády

Postup:

Do panvice nalejeme 1 plechovku kondenzovaného mlieka.

 

 

Pridáme 80 g bielej čokolády.

Varíme na miernom ohni.

Uvaríme dohusta.

 

 

Potom pridáme 90 g vlašských orechov.

Pridáme aj 80 g sušených čerešní alebo sušených brusníc.

Ak chcete, môžete použiť iné sušené ovocie.

 

 

Miešame.

Varíme ďalšie 3-4 minúty.

Na pracovnú dosku rozložíme papier na pečenie.

 

 

Na papier navrstvíme hmotu.

Necháme trochu vychladnúť.

Potom už vytvarujte do tvaru rolky.

 

 

Nechajte stuhnúť po dobu 1-2 hodiny.

Hotovú sladkosť skladujeme v chladničke.

Servírujeme podľa potreby.

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako ozdobiť nepečené rolky zo salka, orechov a sušeného ovocia. Tu je pár tipov:

Čerstvé ovocie: Ozdobte rolky čerstvými jahodami, malinami, čučoriedkami alebo iným ovocím podľa chuti.

Sušené ovocie: Použite sušené slivky, marhule, brusnice alebo iné sušené ovocie.

Kandizované ovocie: Ozdobte rolky kandizovaným ovocím, ako sú pomaranče, citróny alebo klementínky.

Orechy: Nasekané orechy: Posypte rolky nasekanými vlašskými orechmi, lieskovými orechmi, mandľami alebo pistáciami.

Celé orechy: Ozdobte rolky celými orechmi, ako sú vlašské orechy alebo lieskové orechy.

Cukrové zdobenie: Použite cukrové kvietky, srdiečka, hviezdičky alebo iné ozdoby. Môžete si kúpiť hotové cukrové zdobenie alebo si ho vyrobiť sami.

Poleva: Čokoládová poleva: Roztopte čokoládu na vodnom kúpeli a naneste ju na rolky.

Cukrová poleva: Ušľahajte cukor s bielkom do tuhého snehu a naneste na rolky.

Šľahačka: Šľahačka je klasická ozdoba, ktorá sa hodí k sladkým dezertom. Môžete ju nastriekať na rolky pomocou zdobiaceho vrecka.

Kokosové lupienky: Kokosové lupienky dodajú rolkám exotickú chuť a vzhľad. Môžete ich posypať na rolky alebo ich prilepiť pomocou lepidla na potraviny.

Video recept nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie