Šalát z čínskej kapusty nemusí byť nudný.
Obohatením pochúťky o nakladané uhorky a dochutením omáčkou na báze horčice a cukru získame skvelú osviežujúcu kompozíciu, ktorá sa bude hodiť k nejednej večeri.
Svieži recept na lahodný zeleninový šalát z portálu smakosze.
Potrebujeme:
1 malú hlávku čínskej kapusty
1 strednú mrkvu
3 nie veľmi veľké nakladané uhorky
1 malú červenú cibuľu
30-40 g lahôdkovej horčice
10 ml olivového oleja
10-15 ml jablčného octu
trochu kryštálového cukru, medu alebo javorového sirupu
soľ a korenie podľa chuti
petržlenovú vňať na posypanie (voliteľné)
Postup:
Na začiatku opláchneme a nasekáme čínsku kapustu.
Preložíme ju do väčšej misy.
Zamiešame s umytou, očistenou a nastrúhanou mrkvou.
To isté urobíme aj s uhorkami.
Akurát ich neumývame a pred pridaním z nich jemne vytlačíme šťavu.
K zelenine pridáme nakrájanú a opláchnutú červenú cibuľu.
Dochutíme soľou.
Posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.
Šalát z čínskej kapusty skombinujeme s omáčkou.
Pripravíme si ju vopred s horčicou, olivovým olejom, jablčným octom a ľubovoľným sladidlom.
Posledné uvedené používame v malom množstve.
Pričom pridávame nevyhnutné minimum na vyváženie kyslej chuti octu a horčice.
Ako inak zvýrazniť chuť šalátu z čínskej kapusty?
Zaujímavým nápadom môže byť použitie pikantnej horčice, napríklad ruskej.
Namiesto jemnej červenej cibuľky môžeme použiť aj zelenú časť póru nakrájanú na tenké pásiky.
Prajeme vám dobrú chuť!