plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šalát z čínskej kapusty lepší ako z reštaurácie: Tieto dve prísady sú kľúčové!

Šalát z čínskej kapusty nemusí byť nudný.

Obohatením pochúťky o nakladané uhorky a dochutením omáčkou na báze horčice a cukru získame skvelú osviežujúcu kompozíciu, ktorá sa bude hodiť k nejednej večeri.

 

 

Svieži recept na lahodný zeleninový šalát z portálu smakosze.

Potrebujeme:

1 malú hlávku čínskej kapusty

1 strednú mrkvu

3 nie veľmi veľké nakladané uhorky

1 malú červenú cibuľu

30-40 g lahôdkovej horčice

10 ml olivového oleja

10-15 ml jablčného octu

trochu kryštálového cukru, medu alebo javorového sirupu

soľ a korenie podľa chuti

petržlenovú vňať na posypanie (voliteľné)

 

 

Postup:

Na začiatku opláchneme a nasekáme čínsku kapustu.

Preložíme ju do väčšej misy.

Zamiešame s umytou, očistenou a nastrúhanou mrkvou.

 

 

To isté urobíme aj s uhorkami.

Akurát ich neumývame a pred pridaním z nich jemne vytlačíme šťavu.

 

 

K zelenine pridáme nakrájanú a opláchnutú červenú cibuľu.

Dochutíme soľou.

 

 

Posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.

Šalát z čínskej kapusty skombinujeme s omáčkou.

 

 

Pripravíme si ju vopred s horčicou, olivovým olejom, jablčným octom a ľubovoľným sladidlom.

Posledné uvedené používame v malom množstve.

 

 

Pričom pridávame nevyhnutné minimum na vyváženie kyslej chuti octu a horčice.

Ako inak zvýrazniť chuť šalátu z čínskej kapusty?

Zaujímavým nápadom môže byť použitie pikantnej horčice, napríklad ruskej.

 

 

Namiesto jemnej červenej cibuľky môžeme použiť aj zelenú časť póru nakrájanú na tenké pásiky.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes