plny-hrniec_transparent_negativ.png

Salašnícke zemiakové placky

Rýdzo slovenská pochúťka zo zemiakov, bryndze a voňavých byliniek. Ak chcete vyskúšať zemiakové placky trochu inak, toto vylepšenie vám určite zachutí.

Rýdzo slovenská pochúťka zo zemiakov, bryndze a voňavých byliniek. Ak chcete vyskúšať zemiakové placky trochu inak, toto vylepšenie vám určite zachutí.

Potrebujeme:

10 zemiakov

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

3 lyžice strúhanky

Sušenú majoránku

Drvenú rascu

Soľ a korenie

100 g bryndze

1 lyžicu kyslej smotany (voliteľné)

Zväzok zelenej cibuľky

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Prebytočnú tekutinu odstránime a pridáme vajce, strúhanku, pretlačený cesnak a koreniny.

Vymiešame cesto z ktorého na panvici formujeme jednotlivé placky. Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

V miske zmiešame bryndzu so smotanou a podávame s plackami. Posypeme nasekanou cibuľkou.

Prebytočný olej z placiek odstránime papierovou utierkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes