Rýdzo slovenská pochúťka zo zemiakov, bryndze a voňavých byliniek. Ak chcete vyskúšať zemiakové placky trochu inak, toto vylepšenie vám určite zachutí.
Potrebujeme:
10 zemiakov
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
3 lyžice strúhanky
Sušenú majoránku
Drvenú rascu
Soľ a korenie
100 g bryndze
1 lyžicu kyslej smotany (voliteľné)
Zväzok zelenej cibuľky
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Prebytočnú tekutinu odstránime a pridáme vajce, strúhanku, pretlačený cesnak a koreniny.
Vymiešame cesto z ktorého na panvici formujeme jednotlivé placky. Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
V miske zmiešame bryndzu so smotanou a podávame s plackami. Posypeme nasekanou cibuľkou.
Prebytočný olej z placiek odstránime papierovou utierkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)