Vynikajúce syrové muffiny, ktoré sa doslova rozpadajú na jazyku. Sú fantasticky lahodné, jemné a rýchlo pripravené.
Potrebujeme:
Múka hladká 250 g
mlieko 170 ml
Vajce 2 ks
Maslo 70 g
Tvrdý syr 100 g
Cukor 0,5 lyžičky
Soľ 5 lyžičiek
Prášok do pečiva 2 lyžičky
Kôpor 20 g
Cesnak 2 strúčiky
Postup:
Pripravte suché ingrediencie: zmiešajte múku, soľ, cukor, prášok do pečiva a nakrájaný tvrdý syr.
Tekutá zmes: rozpustite maslo vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke, pridajte cesnak, jemne nasekaný kôpor, vajcia a mlieko. Všetko zamiešajte.
Nalejte tekutinu do suchej zmesi a premiešajte ju vidličkou. Aby boli muffiny vzdušné, ale zároveň husté, cesto premiešajte, až kým sa múka nerozpustí.
Ak používate kovové formy, potom ich najskôr namažte maslom. V silikónových formách môžete piecť rovno. Vložte do rúry na 20 – 30 minút pri teplote 180 stupňov. Doba pečenia závisí od veľkosti muffinov, preto ho skontrolujte špáradlom.