plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ruské pirohy – absolútne fantastické, jemné a mäkučké: To cesto je dokonalé len vďaka 1 prísade, lepšie som ešte nejdela!

Dnes sme pre Vás pripravili recept na Ruské pirohy z minerálnej vody.

 

 

Sú veľmi mäkké a jemné, ale vôbec nie sú tuhé.

Môžete ich pripraviť hneď, alebo dať zamraziť a uvariť inokedy.

Sú vynikajúce.

Potrebujeme:

450 g hladkej múky (prípadne podľa potreby)

400 g zemiakov

200 ml minerálky

1 kus vajce

 

 

2 lyžice oleja

1 cibuľu

1 lyžička soli

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.

Uvaríme v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené.

 

 

Potom sceďte vodu.

A pomocou pretláčadla ich pretlačte.

Cibuľu nakrájajte na malé kocky.

 

 

Osmažte na panvici v slnečnicovom oleji, až kým nebude zlatistá.

Pridajte ho do zemiakov a všetko dôkladne premiešajte.

Cesto:

 

 

Na prípravu cesta zmiešajte múku s vajcom.

Zamiešajte aj so soľou a dvoma lyžicami masla v hlbokej miske.

Potom postupne pridávajte minerálnu vodu.

 

 

Stále mieste, aby vzniklo jednotné cesto.

Vypracujte elastické, pružné cesto, prikryte ho.

Nechajte 15 – 20 minút pri izbovej teplote.

 

 

Cesto rozdeľte na niekoľko častí.

Každú rozvaľkajte na plát, nie hrubší ako 2-3 mm hrubé.

Pomocou pohára alebo hrnčeka „vystrihnite“ krúžky cesta, na každý kúsok navrstvite zemiakovú náplň, a okraje spojte.

Dajte pirohy na pomúčený povrch, aby sa zabránilo zlepeniu cesta.

 

 

Môžete uvariť hneď v osolenej vode, alebo dať zamraziť na neskôr.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes