plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci ospevujú tieto zemiaky so syrom a cesnakom: Skúsila som pripraviť k obedu a o hodinku sme piekli druhú várku, sú fantastické!

Pečené zemiakové guľky. Sú veľmi jednoduché na prípravu. Je to lahodné jedlo, ktoré môže byť výbornou alternatívou k mastným hranolčekom.

Perfektný nápad zo zemiakov a syra.

 

 

Pečené roztlačené zemiaky so syrom a cesnakom, sú naozaj fantastické – ako príloha aj hlavné jedlo.

Potrebujeme (pre 4 osoby):

500 gr. zemiaky

1 vajíčko

4 lyžice najemno nastrúhaného syra

100 g salámy nakrájanej najemno

100 g mozzarelly – nastrúhanej

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku – roztlačené

petržlen podľa potreby

bazalka

Trocha oleja

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.

 

 

Potom scedíme a ošúpeme.

Pomocou roztláčadla zemiaky roztlačíme.

 

 

Kým zemiaky chladnú, pripravíme si ostatné prísady.

Salámu nakrájame nadrobno.

Syr nastrúhame najemno.

 

 

Keď zemiaky vychladnú, pridáme salámu a oba druhy syra.

Pridáme aj pretlačený cesnak a vajce.

Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať aj bazalku.

 

 

Ochutíme soľou a korením podľa chuti.

Rukami – ktoré sme si trochu namastili olejom tvarujeme z masy niečo ako fašírky, ktoré môžeme jemne rozlačiť.

Uložíme do vymastenej misy.

 

 

Môžeme ešte potrieť olejom aj zhora.

A dáme piecť do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.

Prípadne kým povrch fašíriek nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes