Perfektný nápad zo zemiakov a syra.
Pečené roztlačené zemiaky so syrom a cesnakom, sú naozaj fantastické – ako príloha aj hlavné jedlo.
Potrebujeme (pre 4 osoby):
500 gr. zemiaky
1 vajíčko
4 lyžice najemno nastrúhaného syra
100 g salámy nakrájanej najemno
100 g mozzarelly – nastrúhanej
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku – roztlačené
petržlen podľa potreby
bazalka
Trocha oleja
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.
Potom scedíme a ošúpeme.
Pomocou roztláčadla zemiaky roztlačíme.
Kým zemiaky chladnú, pripravíme si ostatné prísady.
Salámu nakrájame nadrobno.
Syr nastrúhame najemno.
Keď zemiaky vychladnú, pridáme salámu a oba druhy syra.
Pridáme aj pretlačený cesnak a vajce.
Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať aj bazalku.
Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
Rukami – ktoré sme si trochu namastili olejom tvarujeme z masy niečo ako fašírky, ktoré môžeme jemne rozlačiť.
Uložíme do vymastenej misy.
Môžeme ešte potrieť olejom aj zhora.
A dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.
Prípadne kým povrch fašíriek nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)