plny-hrniec_transparent_negativ.png

Manželka takmer vyhodila obrovskú cuketu: Neuveríte, akú lahôdku som z nej nakoniec pripravil. Ochutnať prišli aj susedia!

Cuketa je obľúbená zelenina, ale názory na ňu sa u ľudí často líšia.

Túto zeleninu s obsahom vitamínu C sa však oplatí zaradiť do svojho jedálnička, keďže z nej môžete pripraviť chutné jedlo.

 

 

Jednoduchý recept na fantastickú plnenú cukinu z portálu souspark.

Potrebujeme:

1/2 veľkej cukety

80 g ryže

1 cibuľu

 

 

400 g mletého mäsa

1 ČL soli

1/2 ČL mletej papriky

1 ČL údenej papriky

4 paradajky

100 g syra

1 zemiak

 

 

Postup:

Do hrnca pridáme ryžu.

Nalejeme vodu.

Ryžu uvaríme do mäkka.

 

 

Veľkú cuketu prekrojíme na dve časti.

Lyžicou odstránime vnútro.

Cibuľu nakrájame na malé kocky.

 

 

Do misky pridáme mleté mäso.

Pridáme nakrájanú cibuľu.

Zmes osolíme.

 

 

Pridáme mletú a údenú papriku.

Potom pridáme uvarenú ryžu.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Paradajky umyjeme.

Nakrájame na kolieska.

Na jemnom strúhadle nastrúhame syr.

 

 

Polovicu mäsovej zmesi rozložíme na cuketu.

Zemiak nakrájame škrabkou a rozvrstvíme na mäsovú zmes.

Potom poukladáme plátky paradajky.

 

 

Na vrstvu paradajky rozložíme mäsovú hmotu.

Posypeme nastrúhaným syrom.

Cuketu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech s cuketou vložíme do predhriatej rúry,

Pečieme pri teplote 200°C 40 minút.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes