plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na ľahký guláš z mletého mäsa: Rýchly a ľahký obed pre celú rodinu!

Keď dostanete chuť na niečo lahodné a chutné, skúste pripraviť hustý guláš s mletým mäsom podľa nášho receptu.

 

 

Guláš z mletého mäsa je perfektný recept pre tých, ktorí chcú rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár a ingrediencie sú ľahko dostupné v každom supermarkete.

Nezameniteľná chuť kombinácie zeleniny, korenín a mletého mäsa vás vystrelí až na obežnú dráhu.

Famózny recept na najchutnejší letný guláš s mletým mäsom z youtube kanála RBB Recipes.

Tipy:

Pre pikantnejšiu chuť pridajte do gulášu štipku chilli papričky.

Ak chcete guláš zahustiť, pridajte doň 1 lyžicu hladkej múky rozmiešanej v troche studenej vody.

Guláš môžete podávať aj so smotanou.

Potrebujeme:

350 g cibule

150 g papriky

200 g paradajok

3 strúčiky cesnaku

150 g mrkvy

50 g zeleru

70 g petržlenu

600 g zemiakov

100 g bravčovej masti

70 g paradajkového pretlaku

1 PL mletej papriky

soľ

mletú rascu

600 g mletého  mäsa

tymian

mleté čierne korenie

2,5 l vývaru

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z papriky odstránime stonku, jadierka a nakrájame na kocky.

Rajčiny nakrájame na štvrtiny.

 

 

Cesnak roztlačíme a nakrájame.

Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky. Zeler a petržlen nakrájame na kocky.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme masť, pridáme cibuľu a smažíme do hneda.

Pridáme čierne korenie, rascu, cesnak a paradajkový pretlak.

 

 

Premiešame a smažíme 5 minút.

Pridáme mleté mäso, zamiešame a smažíme 5 minút.

Zmes osolíme a premiešame.

Ďalej pridáme tymian a zamiešame.

Dochutíme mletou paprikou, miešame a smažíme maximálne minútu.

Potom pridáme rajčiny, papriku a všetko spolu premiešame.

 

 

Do hrnca nalejeme vývar, zamiešame a varíme 45 minút.

Pridáme zemiaky, mrkvu, petržlen, zeler a varíme ďalších 20 minút.

Nakoniec guláš dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

Aké mleté mäso je najlepšie do nášho gulášu?

Najlepšie mleté mäso do gulášu závisí od vašich preferencií a dostupnosti mäsa vo vašom regióne. Tu je niekoľko možností:

Hovädzie mäso: Hovädzie mäso s obsahom tuku 20-30% je ideálne pre guláš, pretože dodá jedlu bohatú chuť a šťavnatosť. Môžete použiť mleté hovädzie stehno, krk alebo kližku. Ak chcete chudší guláš, môžete použiť mleté hovädzie s obsahom tuku 10-15%, ale majte na pamäti, že môže byť menej šťavnaté.

Bravčové mäso: Bravčové mäso s obsahom tuku 20-30% je tiež skvelou voľbou pre guláš. Môžete použiť mleté bravčové plece alebo panenku. Bravčové mäso dodá gulášu jemnú chuť a krémovú textúru.

Zmes hovädzieho a bravčového mäsa: Mnoho ľudí preferuje zmes hovädzieho a bravčového mäsa pre guláš, pretože kombinuje bohatú chuť hovädzieho mäsa s jemnou chuťou bravčového mäsa. Môžete použiť pomer 50/50 hovädzieho a bravčového mäsa alebo si ho upraviť podľa vlastných preferencií.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes