Staré a veľmi chutné jedlo podľa tradičného receptu.
Doslova za pár drobných pripravíte obed pre celú rodinu.
Navyše chutí vynikajúco a hotové je za pár minút.
Skúste ako alternatívu ku klasickým zemiakovým plackám.
Potrebujeme:
2 veľké cibule
100-150 g šunky alebo inej údeniny
80 g strúhaného syra
150 g hladkej múky
150 ml mlieka
3 vajcia
1 lyžička soli
1 lyžička sušeného granulovaného cesnaku
1-2 lyžičky mletého korenia
Voliteľné:
Strúhanka
Ďalej:
tuk na vyprážanie (ideálne bravčovú masť)
Na podávanie:
Čerstvá zelenina
Postup:
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.
Syr najemno postrúhame.
Šunku nakrájame na malé kúsky.
Múku zmiešame so soľou a čiernym korením.
Pridáme cesnak, pažítkou alebo petržlenovú vňať.
Pridáme mlieko a celé vajcia.
Dôkladne premiešame.
Do riedkeho cestíčka vmiešame cibuľu, syr a šunku.
Opäť dobre premiešame.
Na panvicu s rozpáleným tukom lyžicou kladieme kôpky cesta.
Rozotrieme dotenka.
Vyprážame z oboch strán dozlatista.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Tip:
Ak chcete, do cesta môžete pridať aj lyžicu-dve strúhanky. Cesto bude potom hutnejšie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)