Kto by nemiloval chuť obľúbeného dezertu zo smotany a tvarohu?
Moje deti by ho jedli na kilá a tak som sa naučila pripravovať ho aj doma podľa úplne jednoduchého a rýchleho receptu.
Tento krém je veľmi osviežujúci, lahodný a chutný.
Navyše, hodí sa aj ako náplň do sviežich letných dezrtov a tort.
Ja z neho pečiem aj slávnostné poschodové torty a vždy sú veľmi obľúbené.
Určite skúste, prinášam vám dve skvelé recepty, oba mám dobre odskúšané.
Potrebujeme:
500 ml smotana na šľahanie
500 g jemný tvaroh
1 balík Créme Olé
vanilka
práškový cukor
Postup:
Odporúčam, aby ste pracovali s dobre vychladenými surovinami – tvarohom aj šľahačkou.
Ja to robím tak, že asi 5-10 minút pred prípravou si dám tvaroh aj smotanu spolu s miskou a metličkami šľahača do mrazničky, ale je to na vás, tento krok môžete vynechať.
Ideálne je to zvlášť v lete, ak chcete pribináčik podávať hneď a pritom krásne vychladený a osviežujúci.
Všetky suroviny dáme do misy – tvaroh, smotana, pudingový prášok aj cukor.
Spolu vyšľaháme.
Keď je zmes tuhá, máme hotovo.
Krém je pripravený do pohárov, aj na naplnenie torty, resp. zákuskov.
Najlepší je v kombinácii s ovocím.
Druhý recept: Pribináčik z bieleho jogurtu
500 g biely jogurt
175 g kyslá smotana
1 lyžica (10 g) prášková želatína
2 lyžice voda
1/2 bal. (10 g) vanilkový cukor
40 g hnedý cukor
Postup:
Želatínu pripravíme v malom množstve vody – riadime sa inštrukciami na obale želatíny – necháme ju napučať.
Za stáleho miešania ju ohrejeme.
Dávame pozor, želatína nesmie vrieť!
Následne ju necháme vychladnúť.
Jogurt, kyslú smotanu, hnedý a vanilkový cukor vymixujeme do hladka.
Nakoniec pridáme želatínu.
Navrstvíme do misiek a odložíme do chladničky.
Chladíme aspoň 2-4 hodiny.
Dezert ozdobíme (nemusíme) podľa vlastnej fantázie a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!