plny-hrniec_transparent_negativ.png

Priateľ zo Španielska ma naučil pripravovať brokolicu týmto spôsobom: Neodolateľná zeleninová bomba!

Zeleninová delikatesa chutnejšia ako mäso.

Čaro tohto zeleninového koláča spočíva najmä v jeho rozmanitosti.

 

 

Výnimočný recept na lahodný zeleninový koláč z youtube kanála cooking kisy.

Potrebujeme:

500 g brokolice

1 cibuľu

1 mrkvu

1 červenú papriku

1 strúčik cesnaku

5 vajec

200 ml smotany na varenie

100 g parmezánu

soľ

mleté čierne korenie

1/2 ČL bazalky

1 PL masla

mletú papriku

Postup:

Brokolicu nakrájame na ružičky a ošúpeme stonku.

Do hlbokej misy pridáme vodu a trochu octu.

 

 

Brokolicu namočíme na 10 minút, aby sme odstránili všetky nečistoty.

Do samostatnej hlbokej misy nastrúhame brokolicu.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

 

 

Cesnak roztlačíme nožom a na drobno nasekáme.

Na panvici roztopíme maslo.

 

 

Na panvicu pridáme cesnak a 30 sekúnd ho smažíme.

Pridáme cibuľu, mrkvu, zamiešame a na miernom ohni smažíme dve minúty.

 

 

Papriku prekrojíme a odstránime jadierka.

Nakrájame na kocky a pridáme na panvicu.

 

 

Zmes premiešame a varíme 10 minút.

Do misky s brokolicou pridáme osmaženú zeleninu, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.

 

 

Do samostatnej misky pridáme vajcia a smotanu.

Osolíme, pridáme bazalku, papriku, 50 g parmezánu a metličkou vymiešame.

 

 

Omáčku zmiešame so zeleninovou zmesou.

Potom zmes nanesieme do formy vystlanej papierom na pečenia.

 

 

Vrch posypeme parmezánom a bazalkou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 35-40 minút pri teplote 200°C.

Zeleninovú dobrotu vyberieme z formy a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes