Potrebujeme:
1 cuketa
4 paradajky
20 g bazalky
2 lyžice olivového oleja
Soľ, čierne korenie
1 baklažán
100 g nízkotučného syra
4 strúčiky cesnaku
Bylinky podľa chuti
Postup:
Cuketa, baklažán a paradajky dôkladne opláchnite a nakrájajte na plátky hrubé 0,5 cm.
Nakrájajte jednu polovicu tvrdého syra na tenké plátky a druhú nastrúhajte.
Vymažte plech s rastlinným olejom a položte doň striedavo zeleninu a plátky syra.
Pripravte omáčku: zmiešajte 2 polievkové lyžice oleja, provensálske byliny, soľ, korenie, nasekaný cesnak a čerstvú bazalku.
Nalejte zmes na zeleninu a pečte 20 minút v 180 stupňovej rúre.
Potom vyberte pekáč z rúry, posypte strúhaným syrom a pečte ďalších 5 minút. Posypte ľubovolnými bylinkami.