Šťavnaté a jemné bravčové rezne sú základom večere v mnohých domácnostiach.
Stačí ich namočiť do zmesi z dvoch ingrediencií a vychutnať si jedinečnú chuť.
Určite ste chutnejšie rezne ešte nejedli.
Dokonalý recept na najchutnejšie bravčové rezne z portálu newsy.gotujmy.
Aby boli bravčové rezne vždy šťavnaté a jemné, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.
V prvom rade treba mäso natenko vyklepať a poriadne ochutiť soľou a čiernym korením.
Nezabudnite tiež vysmážať pri vysokých teplotách.
Ale to nie je všetko.
Bravčový rezeň je trochu ako vývar – každý ho vie pripraviť, no niekomu to ide ľahšie a niekomu, žiaľ, oveľa ťažšie.
Rozdiel, ako inak, je v detailoch.
Ak chcete jemné a šťavnaté bravčové rezne, najlepšie je namočiť mäso do špeciálnej zmesi pripravenej z dvoch ingrediencií – mlieka a cesnaku.
Presný postup sa dozviete nižšie v článku.
Na jemné a šťavnaté rezne potrebujeme:
500 g bravčového karé
250 ml mlieka
2 strúčiky cesnaku
250 g hladkej múky
150 g strúhanky
kokosový olej na vysmážanie
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Na začiatku opláchneme mäso pod tečúcou vodou.
Osušíme a nakrájame na 6 rovnakých plátkov.
Potom mäso prikryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Ak ste si kúpili bravčové karé nakrájané na plátky, tento krok preskočte.
Ošúpeme cesnak.
Nakrájame na plátky.
Mäso a cesnak položíme vo vrstvách do akejkoľvek misky.
Medzi každým plátkom mäsa by malo byť aspoň pár plátkov cesnaku.
Všetko zalejeme mliekom, dochutíme soľou, čiernym korením a vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyberieme rezne z mliečnej marinády.
Osušíme ich papierovou utierkou.
Pripravíme tri hlbšie taniere.
Do jedného taniera nasypeme múku.
Do druhého taniera pridáme rozšľahané vajce.
A do posledného taniera pridáme strúhanku.
V tomto poradí aj obalíme mäso.
Na panvici zohrejeme olej a potom vložíme rezne.
Smažíme ich na strednom ohni asi 4 minúty z každej strany.
Po vybratí z panvice odsajeme prebytočný tuk z mäsa pomocou papierovej utierky a môžeme servírovať
Prajeme vám dobrú chuť!