plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pred vyprážaním V TOM namočte bravčové mäso: REZNE bude nesmierne jemné a šťavnaté!

Šťavnaté a jemné bravčové rezne sú základom večere v mnohých domácnostiach.

 

 

Stačí ich namočiť do zmesi z dvoch ingrediencií a vychutnať si jedinečnú chuť.

Určite ste chutnejšie rezne ešte nejedli.

Dokonalý recept na najchutnejšie bravčové rezne z portálu newsy.gotujmy.

Aby boli bravčové rezne vždy šťavnaté a jemné, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.

V prvom rade treba mäso natenko vyklepať a poriadne ochutiť soľou a čiernym korením.

 

 

Nezabudnite tiež vysmážať pri vysokých teplotách.

Ale to nie je všetko.

Bravčový rezeň je trochu ako vývar – každý ho vie pripraviť, no niekomu to ide ľahšie a niekomu, žiaľ, oveľa ťažšie.

 

 

Rozdiel, ako inak, je v detailoch.

Ak chcete jemné a šťavnaté bravčové rezne, najlepšie je namočiť mäso do špeciálnej zmesi pripravenej z dvoch ingrediencií – mlieka a cesnaku.

Presný postup sa dozviete nižšie v článku.

 

 

Na jemné a šťavnaté rezne potrebujeme:

500 g bravčového karé

250 ml mlieka

2 strúčiky cesnaku

250 g hladkej múky

 

 

150 g strúhanky

kokosový olej na vysmážanie

vajcia

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku opláchneme mäso pod tečúcou vodou.

Osušíme a nakrájame na 6 rovnakých plátkov.

Potom mäso prikryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Ak ste si kúpili bravčové karé nakrájané na plátky, tento krok preskočte.

Ošúpeme cesnak.

Nakrájame na plátky.

 

 

Mäso a cesnak položíme vo vrstvách do akejkoľvek misky.

Medzi každým plátkom mäsa by malo byť aspoň pár plátkov cesnaku.

Všetko zalejeme mliekom, dochutíme soľou, čiernym korením a vložíme na noc do chladničky.

 

 

Na druhý deň vyberieme rezne z mliečnej marinády.

Osušíme ich papierovou utierkou.

Pripravíme tri hlbšie taniere.

 

 

Do jedného taniera nasypeme múku.

Do druhého taniera pridáme rozšľahané vajce.

A do posledného taniera pridáme strúhanku.

 

 

V tomto poradí aj obalíme mäso.

Na panvici zohrejeme olej a potom vložíme rezne.

Smažíme ich na strednom ohni asi 4 minúty z každej strany.

 

 

Po vybratí z panvice odsajeme prebytočný tuk z mäsa pomocou papierovej utierky a môžeme servírovať

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes