Vynikajúci tip na obed z kuracieho mäska a vynikajúcej náplne. Žiadne vyprážanie a skutočne blesková príprava.
Potrebujeme:
1 kg. kuracie rezne
Na marinádu:
2 lyžice rastlinný olej
2 lyžice sójová omáčka
1 polievková lyžica. citrónová šťava
1 lyžičku medu
Soľ, čierne mleté korenie
Náplň:
100 g kyslá smotana
50 g majonéza
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička korenia podľa chuti
soľ
2-3 paradajky
200 g syr
Postup:
Najskôr si pripravíme kuracie rezne. Umyjeme ich, narežeme a naklepeme tak, aby sme získali tenké pláty.
V miske zmiešame olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.
Zmes zmiešame s mäskom a poriadne premiešame, aby sa dostala na všetky kúsky mäsa.
V samostatnej miske zmiešame kyslú smotanu, majonézu, soľ a korenie. Pridáme aj koreniny (bylinky) a zamiešame.
Zmes natrieme na plátky marinovaného kuracieho mäsa.
Na každý kúsok mäsa následne navrstvíme strúhaný syr a plátky paradajok.
Plátky následne zrolujeme, ak je to potrebné upevníme špáradlom a uložíme do vopred vymastenej zapekacej misy.
Vrch závitkov potrieme zvyškom smotanovo-majonézovej zmes.
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 20 minút.
Potom misu vyberieme, prelejeme výpekom a posypeme syrom, necháme ešte krátko zapiecť dozlatista.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)